Steinfort glas
Trioworld

Trioworld

Trioworld Harlingen is een bedrijf dat flexibele verpakkingsmateriaal hoofdzakelijk voor de voedingsindustrie produceert. In de Trioworld vestiging in Harlingen bedrukken, lamineren en slitten wij de folie. De rollen worden horizontaal geproduceerd en worden door middel van een Dotec verticaal op een pallet gestapeld. Wij hebben onze eerste Dotec tilhulp gekocht in 2000 voor onze Kampf conslit. Bij de aanschaf van de eerste handler waren wat aanloopproblemen, maar deze heeft Dotec goed opgelost. Nu hebben wij inmiddels 8 Dotec tilhulpen.

 

De rollen die wij bedienen wegen tussen de 40 en 80 KG, deze zijn te zwaar om handmatig te tillen. Gemiddeld komt er elke 4 minuten een rol uit onze machine. Daarvoor hebben wij gezocht naar een tilhulp die niet te log is voor dit werk en makkelijk te bedienen is. Tijdens het selectie proces voor het kiezen van een tilhulp wouden we een zo licht mogelijke tilhulp aanschaffen die toch het hele bereik van de producten van de des betreffende machine kan handelen.

 

Wij vonden de prijs van een Dotec tilhulp hoog, maar wat voor ons de doorslag heeft gegeven voor de aanschaf is het bedieningsgemak, de service en de levensduur van de Dotec tilhulp. Wat wij ook erg waarderen is de snelle reactietijd bij storingen. Onze samenwerking is altijd goed verlopen met feedback over en weer wat heeft bijgedragen aan de verbeteringen in onze tilhulpen.

 

Jan Bootsma – Verpakkingstechnoloog bij Trioworld Harlingen

Installatie van een tilhulp voor vaten

Installatie van een tilhulp voor vaten

De belangrijkste reden om voor Dotec te kiezen was het veilige pneumatische systeem dat Dotec biedt voor het tillen van vaten. De operators voelen zich veel veiliger sinds ze de Dotec tilhulp voor vaten gebruiken voor het hanteren van volle vaten. De operators zijn ervan overtuigd dat het vat in de vergrendelde positie blijft totdat het veilig wordt vrijgegeven.

 

Wat we vooraf niet wisten, was dat het systeem echt stil is. Het maakt bijna geen geluid en dit is voor ons een enorm extra voordeel.

 

We hebben de installatie zelf gedaan en de installatie was veel eenvoudiger dan verwacht."

 

Little Creatures O'Connor - Australië

Upgrade op onze tilhulp

Upgrade op onze tilhulp

We hebben gekozen voor Dotec zodat de rollen gemakkelijk 90° gedraaid kunnen worden. Onze productie was zeer tevreden over de Dotec LiftAssist, daarom besloten we een upgrade uit te voeren op onze bestaande tilhulp. Met de nieuwe upgegrade klemkop kunnen de huidige producten worden verwerkt en worden de medewerkers ontlast.

 

De communicatie met Dotec is goed en de service ter plaatse is ook goed geweest. De servicetechnici gedragen zich op een vriendelijke manier en houden zich aan de veiligheidsvoorschriften.

 

Amcor Rorschach - Zwitserland

Installatie van een RH100

Installatie van een RH100

Contact met de verschillende afdelingen en de informatie die vanuit de verschillende afdelingen werd verzonden, was goed. Zelfs wanneer ik vragen had, werden antwoorden snel gegeven en werden er oplossingen geboden indien nodig. Hoewel Covid-19 de installatie uitdagend maakte, was de communicatie goed en met een installatiehandleiding werd een van de twee systemen geïnstalleerd door Schur. De andere werd gedaan door een veldingenieur van Dotec.

 

Het systeem voor het tillen van lamineerrollen helpt echt om de omschakeling veiliger en sneller te maken. Rollen worden nu in een minuut verplaatst in plaats van de 5 minuten die het handmatig kostte. De Dotec RH100 bij onze snijmachine helpt echt bij het gezondheids- en veiligheidsaspect voor de operators. De behandelingstijd is hetzelfde, maar nu hoeft de operator niet meer handmatig te tillen.

 

We zijn in contact geweest met Dotec voor een ander systeem dat in Duitsland is geïnstalleerd en nu twee voor Zweden. Voor toekomstige projecten zullen we weer contact opnemen met Dotec.

 

Markus Stephan, Print Technology Manager – Schur Flexibles Scandiflex