Tilhulpen voor rollen van Dotec
Tilhulpen voor rollen van Dotec

Tilhulpen voor rollen

Dotec is een toonaangevend familiebedrijf sinds 1981 met vele jaren ervaring in het leveren van op maat gemaakte, hoogwaardige tilhulpen voor rollen. Door onze diepgaande kennis van productieprocessen en nauwe samenwerkingen met machinebouwers, producenten, verwerkers en eindgebruikers, hebben wij een uitgebreid assortiment tilhulpen ontwikkeld die specifiek zijn ontworpen om de output te verhogen, downtime te minimaliseren en de veiligheid en ergonomie te verbeteren. De tilhulp voor rollen zijn eenvoudig in gebruik, betrouwbaar en kunnen rollen tot 600 kg verplaatsen met minimale fysieke inspanning.

 

Dotec speelt in op de industrietrend van geautomatiseerde en semi-geautomatiseerde rolhandling. Onze tilhulp voor rollen helpt bedrijven om de overgang van handmatig naar geautomatiseerd en semi-geautomatiseerd hanteren van rollen soepel te laten verlopen. Dit resulteert in minder fysieke belasting voor het personeel, minder downtime en snellere productieprocessen, wat bijdraagt aan een goede return on investment. Met onze oplossingen garanderen we gemak en een prettige werkervaring.

 

Wij hebben de juiste tilhulpen voor jou of je nu actief bent in de flexibele verpakkingen-, label & smalle rollen-, hygiëne & nonwoven-, garen & textiel-, printing sleeves-, assen, papier of rekfolie industrie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze oplossingen jou organisatie kunnen transformeren.

Flexibele verpakkingen

Flexibele verpakkingen

Labels & smalle rollen

Labels & smalle rollen

Hygiëne & nonwoven

Hygiëne & nonwoven

Garen & textiel

Garen & textiel

Printing sleeves

Printing sleeves

Assen

Assen

Papier

Papier

Geautomatiseerde rolverwerking

In de rollen producerende en verwerkende bedrijven zoals papier, plastic, non-woven, garen, en labels zien we een verschuiving van handmatige naar geautomatiseerde en semi-geautomatiseerde rolverwerking. Deze innovatie heeft de volgende voordelen opgeleverd:

  • Minder zware fysieke belasting van het personeel
  • Minder uitvaltijd
  • Productieprocessen verlopen sneller

Met onze roll handling equipment zorgen wij voor gemak en een prettige werkomgeving.

Beter resultaat, maximale output
Beter resultaat, maximale output

Door de snelle werking en de probleemloze besturing is het mogelijk om de output te verhogen zonder in te leveren op veiligheid. Minimale knoppen en functies, de handler doet het werk intuïtief en zorgt voor een positieve verbetering van het proces.

Gemakkelijk in gebruik
Gemakkelijk in gebruik

Het Dotec Ergostuur geeft de operator volledige controle en intuïtieve bediening over onze tilhulp. Het Dotec Ergostuur wordt bediend door een proportionele vingerdruk. Dit betekent dat er geen knoppen of schakelaars aan het stuur zitten. Daarom hebben onze handlers een korte leercurve. Het hanteren van zware lasten wordt een plezier met The Friendly LiftAssist!

Digitale besturing
Digitale besturing

Digitale eenvoud met maximale flexibiliteit. Hiermee kunnen nu de functies van de ventielklep softwarematig worden bestuurd en aangepat zonder de hardware te wijzigen. De intelligente technologie van pneumatiek, elektronica en softwarebesturing maakt vele functie mogelijk, van eenvoudige regelklep tot complexe bewegingstaken. 

Het systeem

Het systeem

De Dotec tilhulp heeft zeer specifieke kenmerken die zijn gebaseerd op gebruiksgemak, werksnelheid en ergonomie.

Infrastructuur

Infrastructuur

Afhankelijk van verschillende factoren wordt er besloten of een railsysteem of zwenkkraan het best geschikt is voor het proces.

Waarom Dotec?

Waarom Dotec?

Dotec is uw totaalleverancier voor elke op maat gemaakte handlingoplossing, wij kunnen uw probleem oplossen.

 

Meer weten?

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat een tilhulp in uw organisatie kan brengen? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.